Direct contact? 020 - 223 55 61
Menu

Blog

Met regelmaat informeren wij u over het offerteproces in de bouw. Met behulp van eenvoudig toepasbare tips bieden wij handvatten om efficiënter te werken en meer redement te halen uit uw uitgebrachte offertes. Lees hieronder onze meest recente blogpost en mocht u willen reageren dan kunt u ze ook terugvinden op onze LinkedIn pagina


Stel jij, als onderaannemer, jouw klant centraal?

02 december 2019

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de ondervraagde bedrijven er heilig van overtuigd is dat zij de klant centraal stellen. Datzelfde onderzoek laat echter pijnlijk zien dat slechts 35% van de klanten het eens is met die stelling. Slechts 3 van de 10 bedrijven voldeed aan de verwachtingen van de klant.


De kosten van calculeren voor bouwend Nederland

23 mei 2019

Heb je ooit wel eens afgevraagd wat calculeren kost? Ik bedoel dan niet voor jouw bedrijf maar als gehele bouwsector? Als je je verdiept in de cijfers dan sla je stijl achterover van de getallen en vooral het verlies aan menselijk kapitaal dat calculeren als bijproduct heeft. In dit blog wil ik een poging doen om uiteen te zetten wat de kosten zijn.


Is jouw product een vitaminepil of een pijnstiller?

22 april 2019

Bij de marketing en verkoop is het goed om te weten dat jouw product of dienst in de meeste gevallen een vitaminepil is en geen pijnstiller. Het idee hierachter is dat het eenvoudiger is om een pijnstiller te verkopen dan een vitaminepil. Bij pijn ervaar je direct de gevolgen en is de prikkel om hier vanaf te komen groot. Op dat moment heb je meer behoefte aan een pijnstiller dan aan een vitaminepil. Maar op het moment dat je gezond bent, heb je ook niet direct behoefte aan een vitaminepil.


Hoe meet jij het succes van je calculatie?

16 maart 2019

 

Een calculatie is een succes als je het project mag uitvoeren zou je zeggen? Natuurlijk is dat de belangrijkste motivatie om een offerte uit te brengen. Maar als dat je enige doel is om een offerte uit te brengen dan mis je een hoop mogelijkheden en ervaar je teleurstelling op de momenten dat je de opdracht niet binnen haalt.


De prijs van calculeren met velen

10 februari 2019

Als je inschrijft voor een aanbesteding weet je dat je niet de enige bent. Dat weet je als hoofdaannemer maar ook als leverancier of onderaannemer. Je weet dat jouw klant meestal geen gok neemt met één offerte. Concurrentie is niet verkeerd maar wanneer is het teveel? Wanneer haak je af vanwege het grote aantal deelnemers en weet jij hoeveel deelnemen aan de aanbesteding? Vaak hoor je dit pas achteraf.